Holtpont,holtpont,holtpont...!?

 2011.06.06. 20:57

Az ősszel kitűzött nem normális terv miszerint én a senkiházi utolsó-utáni csicska túlsúlyos beképzelt majom azt a nemnormáliselvetemültmarhanagyökörséget találtam ki, hogy neki megyek az Ironman-nek mert hát ügye váltóban milyen ciki indulni alapon, meg hát nem sok ilyen hülye 140 kg-os marha van aki ilyenekkel szórakoztatja magát, de bevállaltam.

Tudván, mennyi kínos és nehéz szituáció lesz az egészben.

A rengeteg "hülye vagy ekkora testtel" szlogent már kezdem megszokni. Mondhatom azt is, hogy tényleg küzdök mint malac a jégen.  Az is igaz, hogy tervezett fogyás nem úgy sikerült ahogy a tervben szerepelt. Ehhez hozzá adódott egy kis munkahely váltás, keresés, stressz, gyerek születés, szóval semmi komoly csak amolyan nyavalygás. Szó mi szó nem sikerült a fogyás része.

De ezeket leszámítva, edzés oldalon és szívben rohadtul minden porcikám azon vagy, hogy meg AKAROM és meg is TUDOM csinálni. Az időterv nálam amúgy sem arról szólt milyen csúcsokat döntök, hanem arról, hogy tűzijátékot már sörrel a kezemben néma bambasággal lessem.

Rengeteg óra edzés áll mögöttem, rengeteg olyan óra mikor nagyon nehéz volt fejben is edzeni mert az utóbbi pár hónap máshol voltam fejben. De ettől függetlenül nyomtam.

A hétvégén elérkezett a Velence 10. Az előző hétvégén egy hegyes bringán meghúzódott a térdem ezért egész héten kényszerpihi volt. Még pénteken este is azon morfondíroztam, mi legyen. Nekimenjek és lehet, hogy rosszabb lesz vagy megpróbálom és lehet hogy jó lesz.

Nekimentem. Igaz, hogy az új meló miatt késő este értem haza Debrecenből és futás volt a tecsóba izotóniás italért meg szenyóért. Így kb öt óra alvással negyed hétkor ott voltam Velencén. El is kezdtük a cimborámmal(ő 7X-es IM). Az első kör nagyon jó volt, fokozatosan gyorsultunk ahogy melegedtünk. A kör végénél, persze a barátomnál megindult a hangya így ő nekieredt. A következő körnél egyedül mentem. Jó volt minden, nem fájt a térdem, éreztem , hogy megtaláltam a tempót.

Aztán úgy Pákozd környékén beütött a SZAR!

Előzmény: Az utóbbi két hónap azzal telt, hogy tekertem, és eltört egy küllő. Javítás. Megint tekertem. Eltört a küllő. Javítás. Ezt többször eljátszottam. Autós mentés stb...

Teljes küllő csere. Tekerés. Nyolcas. Centír. Tekerés. Centír.

Szóval Pákozd magasságában érzem, hogy ráz a seggem. Csak nem fel-le, hanem jobbra-balra. Leszálltam és már megint mi: egy rohadt nagy nyolcas.

Na ott az út szélén, volt az a pillanat, hogy itt van vége.

Még visszatekertem Velencére. Odamentem a rendezőkhöz, hogy fizessek.

Ott megkaptam az utolsó kenetet. Kiállítottak egy oklevelet a nevemre, hogy teljesítettem 2 kört össz: 56 km-ert. Kb 10-en akkor regisztráltak. Nem tudom szavakba önteni az érzést, hogy ott akkor mi zajlott le bennem. Az első érzés az az volt, hogy bicikli árokba be, és hagyom ezt az egészet a p....ba.

Bepakoltam és közben néztem ahogy mindenki teker-teker és teker.

Hazafelé egy kis pozitívum volt látni Peti nyáltól habzó elvetemült tekintetét ahogy taposta a bicajt, de fejben most egy kicsit sajna bezuhantam.

A bicajt megint szervízbe helyeztem, egész hétre. Új kereket próbálnak építeni ami talán jó lesz.

Tudom, hogy az IM is arról szól, hogy a holtpontokat át kell élni, de amikor az emberen kivűl álló "holtpontok" befolyásolnak akkor mi a szar van????

Mivel ez egy edzésnaplós blog: 56 km tekerés , 1 óra 46 perc

a pulzust meg se néztem, kb: átlag 145

 

Árnyékban

 2011.05.15. 22:49

Jelenleg edzésről nem írok mert mint a címben is utaltam rá, elég sötét van felettem.

Melóhelyi és egyéb családi felhők árnyékolják be a napokat.

Edzés nem állt meg csak motivációs és a stressz által a testre kiható gyengeségekkel küzdök.

Bár így leírva elég buzis nyöszörgésnek tűnik...

A jövő heti cél ennek ennek a holtpontnak az átlépése.

 

 

Zúgedzés

 2011.04.24. 19:16

Nos, mint a címben is utaltam rá, azért edzegetek.

A blog írás mostanában nem akarodzott. Ennek egyik oka lehet, hogy fejben nem igazán vagyok még jó helyen. Jelenleg állás keresés, önmagam keresése a fő időtöltésem.

Azért a sok buddhista elmélkedés mellett azért mozgolodik is ám.

Tegnap, egy hosszú bicikli sikerült. Hazamentem Székesfehérvárrról-Lullára. Nem, nem elírás ez a hely neve, hogy Lulla. Egy pici és szép falu Somogy megyében.(meg itt él az anyóspajtás)

A tekerés három és fél óra volt és 82 km. Az átlagom 26 km/h lett. Nem valami acélos de talán nem is reménytelen alap. Az időben amúgy van három buziskodos megállás(Petitől tanultam :). Muszáj volt mert én is beszereztem egy ISM Adamo road nyerget és most volt az első útunk. A nyereg amúgy állati jó, semmi zsibbadás. Egyedül a keménysége azért még szoktatást igényel. De összeségében állatira jó nyereg.

Az úszás is egész jól megy a futás pedig feljövőben. Már futok másfél órásakat, ami nekem már oriási szó.

Ami kicsit hátráltatott, az a hátam. Egyszerűen annyira beállt mint a cövek. Ami pedig ennél is hihetetlenebb, hogy a nem kis méretű Fehérváron nem találtam egy ép-kéz láb masszőrt.

Volt amelyik a hátamon támaszkodva telefonált, és volt amelyik úgy megmaszírozott, hogy a lábam szó szerint sebes lett. Hát szegény masszőr nem tehet róla ha bőrkeményedés van a kezén. Hogy baszna egyedül.....

Aztán végül több hét sikertelen próbálkozás után kaptam egy számot, ismét próba.

Megtaláltam akit mindig is kerestem. Nem félre érteni!!! Az másik trület és azt már előbb megtaláltam:)

a srác 195 cm magas és hát elég kigyúrt. Az az erősebbik fajta nem lufiszerű aki nagy optika és nulla erő. Eddig háromszor voltam nála az első kettő után fékcsikos lett a bugyim. A harmadik már majdnem jól esett. Nagyon jól kiszedte az összes kemény és letapadt izmot illetve szétdögönyözött egy rakás csomót. Most már megfogadtam, hogy minimum két hetente megyek. muszáj mert úgy látszik az én hátam mindig beáll. Akárhogy próbálom nyújtani nem elég neki.

Így most egyre jobb és érdemlegesebb edzésmunkát tudok végezni. A sarkalatos pont nálam még mindig a futás. beállok kb nyolc km/h -ás sebességre és akkor a pulzus kb 140. Ha gyorsabban futok akkor nagyon megy a szívem is felfele.

Bár lehet, hogy csak rosszul edzek és másképp kéne???? Mondjuk így......

Forma

 2011.03.16. 20:35

I.2011.02.28      
 Hétfő KeddSzerdaCsütörtökPéntekSzombatVasárnap
 pihifutáshokifutás futásúszáspihi
  úszás 60' úszás 60' 3,8 km 1,52 
II.hét2011.03.07      
 Hétfő KeddSzerdaCsütörtökPéntekSzombatVasárnap
 1,07 futáshoki1,10 futásúszás 60'hokifutás 1,15pihi
III.hét2011.03.14      
 Hétfő KeddSzerdaCsütörtökPéntekSzombatVasárnap
 futás 1,14bicikli 60km     
 hoki 2,20perc     

Egyre jobban tetszik a formám. Főleg mikor első tekerésem alkalmából eldőltem az új biciklimmel mint a krumpliszsák. Még van mit szokni a bicajos cipő általi kötöttségekről.

Hála égnek nem menet közben abszólváltam a müsort hanem megállás után. Persze a barátaim nem szórakoztak rosszul. Az első tekerés amúgy nagyon jól esett. Bár a két cimborám(az egyik 5xIronman a másik 7X) próbált enyhe sunyisággal megdögleszteni.

Velencei tó kört mentünk. Végig olyan tempót mentek, hogy nehogy unatkozzunk Béla barátommal. Ő amúgy szintén még szűzként készül. Szóval lényeg a lényeg, hogy néha közel voltam a síráshoz de aztán megint össze tudtam magam szedni. A végére pedig kifejezetten jóleső érzés volt.

A bicikli még nagyon furcsa. Alig tudtam kiállva tekerni. Valahogy még nem érzem. A vékony kerék általi sebesség pedig hihetetlen. Eddig én csak montival tekertem, ugyhogy csodának tűnt, hogy haladni is lehet.

A kényes pont az űlés kiválasztása lesz. Szemezgetek én is Ivan Grasso által szerzett Adamo Road űléssel. Igencsak zsibbadt golyókkal tértem haza. Pedig csak 60km....

Nem tudom ki hogy van a kutyakérdéssel de bennem gyilkos ösztönöket indít meg a téma.

Félreértés elkerülése végett nekem is van kutyám és szeretem is az állatokat.

Na de mikor a győkér ember leviszi a kutyuskáját sétálni és annyira bízik benne, hogy póráz nélkül elengedi. Mire jövők én a kóbór ökör akire ráindul a kutyus. Persze a gazdi még szív hármat a dekkből majd nagykegyessen odaér a kis drágájához aki amúgy a füle botját sem mozdítja a gazdája szavára. Ami már önmagában kibassza a bíztosítékot nálam, hogy mi van ha elkezd enni a kutya és a gazdi mondjuk messze van... 

Na de hálaistennek a mai izgalom elmúlt a kutya se evett meg. A további edzés is jól ment. 

Egészen addig amíg a kővetkezö körnél ugyanaz a kutya megint kinézett magának, de most már jóval meszebbről. Mondanom se kell álltam mint fasz a hidegvízben. 

A gazdi szintén sűrű dekkszívás közepette búgó hangon megdorgálta az ő kis drágájat, hogy ejnye-bejnye nem szabad a fiatalembert megzavarni a futásban.

Na itt volt az a pont mikor mérlegeltem, hogy elássam vagy felgyújtsam. 

Mosyt ráfeküdtem a netre és keresek valami paprika spray-t vagy valamit. 

Nem a kutyára!!!

 

Amúgy: futás

8,2 km -1,07 min

avg:137

Speed avg: 7,3 km/h

Km átlag sebesség: 8,13

 

Azért néha edzek is...

 2011.03.05. 18:58

Mostanában megint elkurvultam a blogírással kapcsolatban.

A családi bővülés, még ha nem is az első baby nagyon megváltoztatja az életünket.

Pedig már a rutin sok dolgot egyszerűsít már a második gyermek érkezésénél.

De a lehetőségekhez képest próbálok edzeni folyamatossan.

Hétfő: pihi

Kedd: 45 perc futás

         60 perc úszás

Szerda: másfél óra jégkorong

Csütörtök: 40 perc futás

               60 perc úszás

Péntek: 1,03 futás

Szombat: 3,8 km úszás: 1, 52 perc

Kíváncsi voltam, hol tartok. Részben elégedett vagyok. A szemüveggel való baszakodás miatti megállást leszámítva, egyben sikerült leúszni a távot. Háromszor úsztam bele mellbe 50 métert. Ezt is csak a könnyebb számolás miatt. Hiába, ezt még nehezen tudom teljesíteni. Mindig elszámolom. Ezért 1000 méternél úszok egy ötvenes mellett.

A tempo érzésre olyan 60 %-os volt. Arra voltam kíváncsi mennyire fáradok el és a végén mit érzek. A tapasztalat. hogy ez egy kényelmes tempo lehet akár majd Atádon is. Lehetne gyorsabban is, de ennél a temponál végig konrolláltam a mozgásomat.

A másik tapsztalás, az a rohadt szeműveg. Ez a maszk amit használok, nagyon kényelmes.

Eddig akárhány szemüvegem volt, mindig az orromat bántotta. Ezért is választottam egy ilyen maszkot.

A problémám, hogy pár száz méterenként beázik. Pedig úgy érzem, hogy zán illeszkedik erre mégis.

Szóval ezt orvosolnom kell mert a tóban jól járok majd ezzel.

 

 

Régen rettentően rühelltem mikor oroszt kellett tanulnom. A ronda emlékeket próbálom szebbekre cserélni.

A vicc az, hogy nekem még a zene is bejön. A hangsúly az "is" szócskán volt!!!

http://www.youtube.com/watch?v=odmQuHO6Y90&feature=player_detailpage

Sára

 2011.03.05. 18:32

 

+1

 2011.02.24. 22:05

Az eddigi női többség a családunkban ímmáron tovább erősítette vonalait.

Megérkezett a csapatba Nina lányom mellé Sára baba.

Hogy mennyire kell komolyan venni, azt mi sem bízonyítja jobban mint a 4400 grammos váltósúly illetve az 59 cm-es magassság.

A modellfotózás képei lassan címlapra kerülnek, csak még alkudunk Sárával az gázsíról.

 

Hoki,hoki,hoki

 2011.02.20. 18:48

A hétvége a hoki jegyében telt el. Péntek és szombat este is két-két óra jégkorong.

Az izgalmakat fokozni úgy tudtam, hogy minden cserénél skubiztam a telefont, hogy Kriszti hív e, hogy indulni kell szülni. Szóval izgis így az amúgy nem is unalmas jéghoki edzés.

Amúgy már tényleg kibújhatna kincset érő magvaim virágszép termése mert a párom már igen nehezen kultiválja az utolsó napokat.

Ó azok a régi szép idők...

 2011.02.18. 16:53

Mivel jelenleg bármelyik percben megérkezhet hozzánk a második bébink így az idei síelés kimerül a tavalyi emlékek felídézésében. A kép a Nassfeldi szállásunkról készült.

 

 

 

 

heti össz

 2011.02.18. 16:37

Hétfő este: másfél óra jégkorong

Kedd: 45 perc futás

Sikeressen kesztyű nélkül tavaszi naciban szarrá fagyva!! Élmény volt...

este: úszás egy óra

A futás és az úszás között eltelt több óra, mégis rohadt szar volt úszni. Dög voltam.

Mikor futás után ugrok a vízbe akkor semmi bajom.

Szerda: két óra hoki

Csütörtök: úszás egy óra

Ma este hoki lesz.

Vettem fehérjét. Mondtam a sciteces boltban a srácnak nagyképűen hogy kérek csokisat meg banánosat.(egy adagos kiszerelésűt vettem, hogy kipróbálgassam)

Majd erre mondta, hogy olyan nincs is. De van meggyes-mogyóros, csokis- kókuszos meg vagy a tököm tudja mennyi féle. Megoldottam, vettem mindegyikből egyet:)

Szóval próbáltam tapasztaltnak tűnni de nem jött be.

icehockey

 2011.02.10. 22:21

The hockey family.

 

 

 

 

Rajt az úton...

 2011.02.09. 19:27

Az elmúlt hét egész jól sikeredett edzésileg.

Igaz a spinning most kimaradt mert időben nem sikerült beidőzíteni.

Helyette volt futás és úszás.

Az utóbbi napokban minden nap volt úszás. Volt hogy futással kombinálva. Egyszer előtte futottam, egyszer pedig utána. Mindegyik tetszett.

Vasárnap szép volt az idő is így élvezet volt a futás.

Tetszik a különböző edzések kombinálása.

 

A fehérvári ironman egység most már félelmetes formát kezd ölteni.

17-en vagyunk eddig!!!

múlt hét

 2011.01.31. 13:14

Mivel új a meló így még az időmanagment nem tökéletes.

Az egyik spinning kimaradt. Az úszásom megvolt mindegyik. Illetve a jégkorong is.

Szombaton játszottunk egy barátságost dunaújvárosban. Hát, nem mi nyertünk...

Tegnap pedig kimentem és hirtelen felindultságomnak köszönhetően megtaláltam a futópályámat. Nem bonyolult, a város mellett van. A Sárpentelei erdő. Még soha nem szaladgáltam hóban. Hát ez kurva jó. Még a zenét se raktam be az egy óra alatt. Én marha, hogy eddig ezt nem próbáltam ki. PEdig már többször sétáltam ott és régen még kocogtam is párszor, de valahogy mindig kiesett a fejemből hogy kipróbáljam.

eddig lazábban vettem a futást de most már ráerősítek. Főleg, hogy a drága társaim úgy finoman küldték mailben a felhívást hogy április 8-án tó kerülő futás lesz. Velencei tó. 28km. Hogy ebből nekem mi lesz az még kérdés, de merjünk nagyot álmodni...

Witch az egyik kommentjében célzott arra hogy dokumentálni kellenne a fogyást illetve az utat. Eddig nekem ez nem állt össze fejben, nem vagyok egy önmutógatós típus de mikor a blogjára felrakta John Brown videoját, akkor elindult a hangya.

Szóval valami lesz belőle.

 

Változások

 2011.01.25. 13:21

A hétvégét sajnos edzés szempontjából nem lehet értékelnem, mivel nem volt mit.

Két napos oktatáson voltam az új melómmal kapcsolatban. Hétfővel búcsút intettünk egymásnak az eddigi munkahelyemmel.(egy svéd multi cég volt)

Szép volt, jó volt és elég is volt. Sok tudást és rutint szereztem amit továbbviszek, de a mókuskerék élet nem fog hiányozni.

Tegnap már volt hoki. MA ismét nekiveselkedek a mult heti adagnak. Két spinning és egy úszás. Kíváncsian várom, hogy fog menni.

 

hiányérzet

 2011.01.20. 17:46

Egyre királyabb érzés, mikor kezdek megvadulni attól, hogy kevés a két óra spinning.

Tegnap is még este zárásként elmentem másfél órát jégkorongozni a két óra tekerés után. Ami még durvább, kirobbanó formában, könnyedén koriztam, semmi savasodás, semmi haál közeli élmény.

Szóval azért ennek az egész áljonmennek még a végén kijön a pozitív hatása is. Ami azért fontos, hogy néha elhiggye az ember, hogy tök normális, csak éppen néha tök hülye dolgokat talál ki, ami még véletelenül sem közelit egyetlen általánosságban elfogadott emberi dologhoz. Ami pedig a mutánssá válást illeti, az a baj, hogy egyre jobban hatalmába kerít az érzés. Kényszert érzek arra, hogy egyre jobban és jobban húzzam a határokat.

Másrészről azt gondolom, hogy ehhez az egészhez kell egy bizonyos kor is. Igazából lehet ezt csinálni bármikor, de szerintem harminc fölött érdemes igazán. Mikor már az ember átment a személyiség fejlődésen és úgy érzi, hogy kiforott egyén akkor óriási dolog nekiállni egy ilyen kihívásnak. Nekem már most olyan gondolkodás és nézetbeli illetve célkitűzési tapasztalatot, tudást, erőt adott, hogy csak lesek mint nyuszi a lábasban.

Alakulgatunk

 2011.01.18. 21:46

A vasárnapi hosszú úszás után azt gondoltam, hogy pár napig gyengén fogom húzni az igát.

Ehhez képest tegnap este a másfél órás jégkorongon hihetetlenül jól ment. Semmi fáradtság semmi görcsösség.

Ezen felbuzdulva ma megspékeltem az adagot.

Két óra spinning után még pont odaértem az úszóedzésre.

Jól is ment mindegyik, igaz a végén az utolsó öt percet elücsörögtem. Ahányszor ellöktem magam annyiszor begörcsölt a lábam. Szóval jobbnak láttam leállni.

Összeségében azért állati pozitívan élem meg, hogy három órát tudtam edzeni.

Pár napon belül ekkora mérföldköbeket átlépni óriási érzés.

Amin el kell gondolkodnom és utána néznem az a kiegészítő tápanyagok.

Jelenleg eszem a scitec nutrition ZMA nevű cuccát. Ez magnézium, cink és B6. De sajna úgy tűnik, hogy kevés.

 

Nyerj egy Garmin 310xt-t

 2011.01.16. 22:01

 

 Nem kell mást tenned hozzá, mint hogy elhelyezel egy kommentet Ray Maker honlapján. A honlapot ITT találod.

A lehetőség Jan 20-ig él! Az esély duplázható, illetve triplázható, ha saját blogodban hivatkozol az oldalára, vagy Facebook/Twitteren is megemlíted.

 

Korona

 2011.01.16. 19:24

Feltettem a hétre a koronát.

Ma, életemben elöszőr leúsztam azt a távot amit majd a nyáron kell csak még megfúszerezve ezzel-azzal.

Szóval 3,8 km(még leírni is könnyfakasztó) 1 óra 50 perc. Gyorsban és néha egy-egy hossz mell.

Igaz, hogy lehet szebben és lehet gyorsabban is úszni de ez most engem rohadtul nem érdekel. Ez így ahogy van kurvára tetszett!!!

Igazából nem is ez volt mára a terv. Este lett volna egy hokimeccsünk, de az elmaradt így szomorúságomban lemnetem úszni. Majd a tervezett kétezernél gondoltam merjünk nagyot álmodni, legyen háromezer. Majd háromezernél gondoltam, ha már egyszer bejött akkor álmodjunk megint egyet. És lett 3,8 km.

Voltak kisebb vádligörcsök de nem vészesen.

és mondhatjuk azt is, hogy egy kicsit elpilledtem.

A diéta által megtépdesett szárnyaim most nagyon megfeszesedtek. Nagyon nagy energia szabadult fel bennem, hogy mikre vagyok képes. Novemberben még a négy hossz egyben is csúcsnak számított.

Ma amúgy isteni idő volt és útólag esett le, hogy akár futással is lehetett volna kombinálni. Na mindegy, ne legyek má tellhetetlen.

 

Rohadt diéta

 2011.01.15. 22:14

Tegnap este jégkorong volt két óra.

A rohadt diéta kinyuvaszt. Egy óra után ott volt a fal amit képtelenség volt lebontani.

Se erő, se energia. Ma is olyan voltam mint a löttyed békefos. Fáj mindenem, görcsöl a bordaközi izmom, meg.... kár is belemenni. Táposnak érzem magam!!

Ez most egy szar része az Útnak!

Spin

 2011.01.13. 16:40

Tegnap két óra spinning.

Kezdem nagyon megszeretni az új cipőmet. Igaz állva tekeresnél elég hamar, pár perc után bekeményedik a vádlim. Valószínű, hogy másképp dolgoznak az izmok a kemény talp miatt.

Egyre könnyedében megy le a két óra tekerés. Igaz kicsit unalmas. Főleg, hogy leginkább ülve vagy simán állva tekerek. Amúgy sinc sok kedvem ahhoz amit a többiek csinálnak. Tegnap szinte végig karmunka volt. Szerintem  semminél egy kicsivelér csak többet. Na annyiért meg kár izzadni.

Kedd

 2011.01.11. 22:20

Vasárnap (durván másnapossan) lementem úszni. És láss csodát , úgy úsztam mintha felhúztak volna. 

Tegnap fallabda. Céges évnyító volt, pesten voltunk a Ramadában. Nekem nagyon tetszett, szép hotel, jó kaja. Mondjuk a fallabda pálya inkább elfogadható minőségű.

Ma úszás.

1000 méter gyors+1000 méter tenyérellenállással

  

Csütörtök

 2011.01.07. 13:23

Tegnap úszás volt.

Egy óra. Kb 1400-1700 méter.

Rohadtul fáradtan úsztam végig, a diéta megteszi a hatását. A számolás már túl nagy feladat volt.

Mellesleg itt Fehérváron lassan akkora Ironman csapat verődik össze, hogy még a végén busszal kell mennünk Nagyatádra.

vagyunk négyen akik szűzek és hát van vagy 5-6 többszörös "mutáns".

Szóval egyre nagyobb a motivació és a hangulat!!

 

Spinning

 2011.01.05. 20:29

Két óra spinning. Avg: 130

Ma próbáltam ki az első biciklis cipőmet. Amcsiból érkezett mivel itthon

lehetetlen volt 49-est szerezni. Furcsa is volt de jó értelemben. A jót hamar meg lehet szokni.

Levegőt

 2011.01.04. 21:26

Tegnap este másfél óra hoki.

Ma úszás.

1000 méter bemelegítés

800 méter tenyér ellenállás

200 mell levezetés

Kiderült mekkora zseni vagyok :)

Vettem a multkor nagy lelkessen egy akkora tenyér ellenállást mint egy szívlapát.

A kezem majd kiszakad a hátamból. Oldalanként simán van három centi a kezem szélétől a lap oldaláig.

A másik tanulság: tűdő fejlesztés ajánlott. Ahogy fogy a szufla teljessen szétesik az úszásom.